Veiligheidsplan maken? Bekijk de nieuwe instructievideo’s!

Het maken van een goed veiligheidsplan voor een evenement is een belangrijke klus. Er is een handig format beschikbaar waarbij je stap voor stap door het veiligheidsplan wordt geleid. Maar als je het niet zo vaak doet, kan het soms toch best lastig zijn. Resultaat hiervan is bijvoorbeeld dat de aanvraagprocedure vertraging oploopt omdat het plan niet goed of niet volledig is.

Korte instructievideo's

Om organisatoren van evenementen hierbij te helpen, is er op deze website een speciale pagina ingericht met informatie over de verschillende onderdelen van het veiligheidsplan. Sinds kort hebben we de website uitgebreid met korte video’s met tips waar je aan moet denken bij het maken van een veiligheidsplan.

Nieuwsgierig geworden naar de video’s? Je vindt ze hieronder en bij het onderdeel veiligheidsplan.

Onderdelen veiligheidsplan

Op deze website wordt uitgelegd welke onderdelen van het veiligheidsplan verplicht zijn, welke optioneel en welke informatie bij de verschillende onderdelen vermeld moet worden. Omdat we merken dat het organisatoren van evenementen helpt wanneer we de uitleg persoonlijk geven, hebben we hier video's voor opgenomen. Collega’s van de veiligheidsregio, brandweer en GHOR geven hierin extra tips wat je in de verschillende hoofdstukken van het veiligheidsplan zet.

Video: Organisatieprofiel

Video: Evenementenprofiel

Video: Toezicht en beveiliging

Video: Geneeskundige zorg

Video: Brandveiligheid