Lees voor

Dieren

  Zijn er dieren op het evenement? Dan kunnen er extra risico’s zijn. Kijk hieronder voor meer informatie.

  Hygiëne

  Dieren kunnen allerlei ziekteverwekkers met zich meedragen zonder zelf ziek te zijn. Besmetting kan plaatsvinden door bijvoorbeeld het aaien en knuffelen van de dieren, maar ook door het inademen van besmette lucht. Dieren op het evenement moeten gezond zijn. In de folder ‘Hygiënerichtlijnen evenementen met dieren’ vind je meer richtlijnen en maatregelen die genomen kunnen worden op het gebied van hygiëne, ook specifiek voor schapen, geiten en vogels.

  Zijn huisdieren op het terrein toegestaan? Zorg dat er geen dierlijke uitwerpselen op het terrein terecht komen. Vermeld dat deze dieren altijd aan de lijn moeten en dat deze dieren niet op het terrein uitgelaten mogen worden. Eventuele uitwerpselen dienen direct opgeruimd moeten worden. Zie ook ‘evenemententerrein/grasland waar vee graast’?

  TIP: bekijk de folder ‘Hygiënerichtlijnen evenementen met dieren’ 

  Incidenten met dieren voorkomen

  Een ander risico kan zijn dat een (groot) dier het publiek in gaat. Dat kan voor ernstige verwondingen zorgen bij het publiek. Neem maatregelen om te voorkomen dat de dieren ongewenste bewegingen kunnen uitvoeren. Denk aan begeleiding van de dieren en het fysiek afzetten van een route. Houd de publieksdichtheid beperkt, motiveer de bezoekers zich te verspreiden. Schrijf eventueel een scenario daarover in het veiligheidsplan.

   

  Terug naar boven

  Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten.

  Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.